Bahan-bahan (3-4 orang makan)
15 batang kacang bendi – dipotong serong memanjang
3-4 ekor udang sederhana besar
2 ulas bawang merah - ditumbuk
1-2 ulas bawang putih - ditumbuk
½ labu bawang besar – dihiris
½ biji cili merah - dihiris
Garam secukup rasa
2-3 sudu makan minyak masak
Cara-caranya:
Panaskan minyak dan tumiskan bahan-bahan yang ditumbuk.
Kemudian, masukkan udang. Biarkan sehingga naik bau.
Masukkan kacang bendi dan goreng sehingga agak layu.
Akhir sekali, masukkan bawang besar dan cili merah.
Bubuh garam secukup rasa.Sedia untuk dihidangkan.
15 batang kacang bendi – dipotong serong memanjang
3-4 ekor udang sederhana besar
2 ulas bawang merah - ditumbuk
1-2 ulas bawang putih - ditumbuk
½ labu bawang besar – dihiris
½ biji cili merah - dihiris
Garam secukup rasa
2-3 sudu makan minyak masak
Cara-caranya:
Panaskan minyak dan tumiskan bahan-bahan yang ditumbuk.
Kemudian, masukkan udang. Biarkan sehingga naik bau.
Masukkan kacang bendi dan goreng sehingga agak layu.
Akhir sekali, masukkan bawang besar dan cili merah.
Bubuh garam secukup rasa.Sedia untuk dihidangkan.
0 comments:
Post a Comment