Bahan-bahan (3-4 orang makan):-
1/2 kg sotong
2-3 sudu teh garam
2-3 sudu teh serbuk kunyit
2-3 sudu teh serbuk lada sulah
2-3 sudu teh serbuk kari
1 biji telur
1 cawan tepung gandum
Cara-cara:-
potong sotong kepada saiz kunyahan kecil...basuh bersih-bersih dan toskan sotong sehingga benar-benar kering...
gaulkan sotong dengan garam, serbuk kunyit, serbuk lada sulah dan serbuk kari...
pukul telur dan masukkan sotong...
salutkan sotong dengan tepung gandum rata-rata...
panaskan minyak dan pastikan minyak betul-betul panas sebelum sotong digoreng secara "deep frying"...
sedia untuk dihidangkan panas-panas :P
Wednesday, June 11, 2008
Sotong Goreng Tepung Liza
Posted by kejora at 12:07 AM Permalink
Labels: makan malam, makan tengahari, minum petang, sotong
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment