Bahan-bahan ( 2-3 orang makan ):-
300 gram tauge
2 ulas bawang merah
1-2 ulas bawang putih
4-5 biji cili padi
segenggam kecil ikan bilis @ udang kering
1/2 ulas bawang besar
1/2 biji tomato
1/2 biji cili merah
1 biji tauhu
2-3 sudu makan kicap cair
garam secukup rasa
Cara-cara:-
tumbukkan bawang merah, bawang putih, cili padi dan ikan bilis @ udang kering...bawang besar, cili merah dan tomato dihiris...tauhu dipotong enam...tauge dibuang ekornya...
panaskan minyak...tumiskan bahan yang ditumbuk tadi...masukkan kicap...masukkan tauge...kemudian,masukkan bawang besar,cili merah dan tomato...kacau rata-rata...masukkan tauhu...bubuh garam secukup rasa...sedia untuk dihidangkan :P
Monday, June 9, 2008
Tauge Goreng Kicap Liza
Posted by kejora at 6:38 PM Permalink
Labels: lauk, makan malam, makan tengahari, sayur
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
0 comments:
Post a Comment